Şirin Kırşehir

25.9.13

Kırşehir'e Nasıl Gidilir

Kırşehir'e Nasıl Gidilir
Kırşehire Nasıl Gidilir
Kırşehir ve çevresinin içinde bulunduğu Orta Kızılırmak Bölümü, coğrafi konum olarak Anadolu’nun tam orta noktasında yer alır. İlin yüzölçümü 6665 km², rakımı ise 985 metredir. İç Anadolu Bölgesinin on üç ilinden biri olan Kırşehir’i doğu ve güneydoğuda Nevşehir, güneyde Aksaray, batı ve kuzeybatıda Kırıkkale, kuzeyde Yozgat, batıda Ankara illeri çevrelemektedir.

Karayolu ile Kırşehir'e Ulaşım
Ankara-Kayseri D-765 Devlet Karayolu üzerinde bulunan Kırşehir'e çevre ülkemizde pek çok ilden direkt seferler ulaşılabilmektedir.

Havayolu ile Kırşehir'e Ulaşım
Kırşehir'de şu anda havaalanı bulunmaktadır ancak çevre illerdeki büyük havalimanları sayesinde havayolu ile ulaşıma müsaittir. Nevşehir Tuzköy Havalimanı şehir merkezine 80 km mesafede olup buraya inen yolcular servisler ile Kırşehir'e taşınmaktadır. Buna ek olarak Ankara-Kayseri anayolu üzerinde olan Kırşehir'e; Ankara Esenboğa Havalimanına inen yolcular, 3 saatlik bir karayolu yolcuğu ardından Kırşehir'e gelebilmektedir. Kayseri üzerinden gelmek isteyen yolcular yaklaşık 2 saatlik karayolu yolculuğunun ardından Kırşehir'e ulaşma imkanına sahiptir.

1 yorum:

Havaalanından kırşehir'e ulaşım var deniliyor ama malesef her seyehatta magdur konumda oluyorum bazen daha ekonomik derken fazlasıyla ofeme yapmak zorunda kalıyorum firmalar sezo da dahi aksam 6 da seferleri bitiriyor 80 km yolu 4 saatte nevşehir kayseri dolaşarak tamamlıyoruz gercekten hava yolculuğunda sen n derece magdur konumdayız..

Haftalık En Çok Okunanlar